Duitsland 1961. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Hans Hessling, Dieter Eppler, Richard Lauffen, Klaus Kindler en Grit Boettcher.

VPRO Cinema

In een kuurplaats in de Harz wordt in de winter het stoffelijke overschot van de 25-jarige Helga Zeller gevonden. Het blijkt dat zij al een maand dood was. Officier van justitie Dr. Stiebner (Lauffen) uit Goslar vraagt Kriminalkommissar Hauke (Eppler) van de moordbrigade uit Braunschweig om het onderzoek te doen. Hauke begint met het ondervragen van de buren. Een van hen, Herbert Schintzel (Kindler) heeft iets te verbergen; hij had ooit een relatie met Helga. Voordat Hauke hierachter is, hoort hij alleen maar slechte dingen over Helga en wat hem betreft zit de zaak muurvast. Koddebeier Henry Wohlers (Hessling) is echter een nuchtere politieman met gezond verstand en goede speurzin. Door hem wordt de zaak opgehelderd. Een minder spectaculaire aflevering uit de overigens uitstekende reeks realistische misdaadfilms. Het spel is heel geloofwaardig. Het scenario is zoals gebruikelijk van Wolfgang Menge.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Hans Hessling, Dieter Eppler, Richard Lauffen, Klaus Kindler, Grit Boettcher, Tilly Lauenstein, Werner Buttler, Marina Ried, Otto Lüthje, Thomas Braut
Jaar:
1961
Alt. titels:
Saison
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Stahlnetz - Saison (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken