Oost Duitsland 1983. Misdaad van Gunter Friedrich. Met o.a. Peter Borgelt, Jens-Uwe Bogadtke, Gudrun Ritter, Volkmar Kleinert en Helga Göring.

VPRO Cinema

Edith Hausmann (Ritter) is de jongste niet meer. Ze is echter charmant en rad van de tongriem gesneden. Ze heeft een jongere minnaar, wint met haar zoete praat gemakkelijk het vertrouwen van haar medeburgers, die ze dan oplicht of besteelt. Bij Hauptmann Fuchs (Borgelt) van de Vopo - de politie is uw beste kameraad - komen berichten binnen over een gewiekste oplichtster. Hij puzzelt er met Leutnant Berndt (Bogadtke) over hoe ze zo`n persoon op heterdaad kunnen betrappen. Als weduwnaar Gensicke (Lendrich) het nieuwste slachtoffer van Edith Hausmann wordt, beschikken Fuchs en Berndt over voldoende materiaal om een list te bedenken. Die gebruiken ze als de goedgelovige Charlotte Hinze (Göring) die net haar man verloren heeft, zich door Edith volledig laat inpalmen. Hauptmann Fuchs en Leutnant Berndt laten de val, die ze gezet hebben, genadeloos toeklappen. Het scenario is van Gabriele Gabriel. Aflevering 86.

credits

Regie:
Gunter Friedrich
Cast:
Peter Borgelt, Jens-Uwe Bogadtke, Gudrun Ritter, Volkmar Kleinert, Helga Göring, Marga Legal, Walter Lendrich, Doris Thalmer, Gertrud Brendler, Renate Heymer, Klaus Bamberg
Scenario:
Gabriele Gabriel
Jaar:
1983
Alt. titels:
Nette Person, Eine
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen