Verenigde Staten 2002. Komedie van James Keach. Met o.a. Faith Ford, Tim Matheson, Florence Henderson, Spencer Breslin en Sarah Gadon.

VPRO Cinema

Alan Harris (Matheson) werkt hard als advocaat en hoopt partner te worden in zijn firma. Zijn vrouw Pam (Ford) heeft een baan met een dertigurige werkweek, en zorgt daarbij als moeder voor de opvoeding van haar drie kinderen, Sam (Breslin), Jessica (Gadon) en A.J. (Magder). Zij is tevens chauffeur, kokkin, dienstmeid en secretaresse. Ze moet bovendien de hond uitlaten. Als haar verjaardag door de rest van het gezin vergeten wordt, is ze het meer dan zat. Geïnspireerd door een staking van het schoonmaakpersoneel op school, besluit ze ook voor de deur te gaan staan met een bord, waarop staat dat ze eist als supermam erkend te worden; net zolang totdat iedereen beseft wat ze allemaal doet en het waardeert. Thuis wordt niet meteen gereageerd, maar haar protest raakt door het hele land bekend en veroorzaakt de nodige tv-debatten en discussies in de media. Pams staking eindigt in een compromis: ze laat haar eis om supermam genoemd te worden vallen op voorwaarde dat iedereen haar aandacht geeft en tijd voor haar maakt. De film is onderhoudend, humoristisch en vooral geloofwaardig. Daarbij zijn de rollen heel goed ingevuld, vooral door Ford die meteen de sympathie van de kijker wint; Matheson heeft het moeilijker, want hij moet eerst tot inzicht komen dat hij zich thuis harder moet inspannen, maar hij laat zijn veranderde instelling geloofwaardig voltrekken. Het scenario van Nancy Silvers en Gregory Pinkas is best bij de pinken wat betreft de problemen van werkende ouders en hun wisselende rollen. Het camerawerk van Roland Smith ziet er goed uit en de muziek van Philip Marshal klinkt prettig.

credits

Regie:
James Keach
Cast:
Faith Ford, Tim Matheson, Florence Henderson, Spencer Breslin, Sarah Gadon, Daniel Magder, Janessa Crimi, Megan Starkman, John Boylan
Productie:
Christopher J. Danton, Stanley M. Brooks, Scott Anderson
Muziek:
Philip Marshal
Jaar:
2002
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Moms on Strike (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken