Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Matt Earl Beesley. Met o.a. Mickey Rourke, Kevin Gage, Michael Wright, Danny Trejo en Werner Schreyer.

VPRO Cinema

Het scenario heeft flink geleend uit Con Air en Die Hard, en dit met minder budget vermengd tot een wrede B-film met actie. Howard (Ben-Victor) zit in Texas in de gevangenis wegens fraude. Tijdens een overplaatsing met een bus zorgt hij ervoor dat zijn handlangers hem en de gevangenen bevrijden. Ze trekken zich schietend terug naar Howards kantoor dat in een winkelcentrum gevestigd is. Ze gijzelen een stel onschuldige mensen die er toevallig inkopen deden. Onder de gevangenen is Joe Ray (Gage), die tegen zijn zin is bevrijd. Zijn broer Rudy (Rourke) is een ex-Texas Ranger, annex ex-huursoldaat en ex-militaire adviseur van een Afrikaans land. De sheriff spoort hem op, want Rudy is de enige die met hulp van zijn broer de gijzeling met succes kan beëindigen.

credits

Regie:
Matt Earl Beesley
Cast:
Mickey Rourke, Kevin Gage, Michael Wright, Danny Trejo, Werner Schreyer, Paul Ben-Victor, Robert Zachar, James Gammon, Nina Savelle
Scenario:
Jim Bannon
Productie:
Patrick D. Choi, Nile Niami
Camera:
Keith L. Smith
Muziek:
Stephen Edwards
Schrijver:
Chuck Konzelman
Jaar:
1997
Genres:
Actiefilm, Thriller, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten