Verenigde Staten 1998. Fantasy van Dan Curtis. Met o.a. Jennifer Jason Leigh, Campbell Scott, Estelle Parsons, David Dukes en Irma P. Hall.

VPRO Cinema

De onvervalste liefdesbrief uit de titel vliegt als een postillon d`amour ongehinderd door de tijd. De ongeveer 35-jarige Scotty Corrigan (Scott) is bezeten van alles wat te maken heeft met het tijdperk van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-65). Hij koopt een `antieke` secretaire en vindt daarin een brief die in 1863 geschreven is door de toenmalige eigenaresse van het meubelstuk, Elizabeth Whitcomb (Leigh), een vrouw met dichters- aspiratie. Scotty raakt onder de indruk van haar opmerking dat 'de liefde even gloedvol is als het vuur en de stralen van de maan'. Hij besluit bij wijze van grap zijn eigen pen te proberen en haar een brief te schrijven. Tot zijn grote verbazing ontvangt hij een antwoord. En dat is het begin van een hartstochtelijke briefwisseling. Terwijl de schrijver doorgaat, begint Scotty zich af te vragen of hij nog wel zoveel houdt van zijn eigen verloofde. Hij kan het lot beïnvloeden, waardoor het leven van Elizabeth en hemzelf drastisch wijzigt. Dit klinkt als een idioot verhaal, maar als je er naar gaat kijken, wordt je er door meegesleept. Het warme en gevoelige scenario is van James Henerson naar een kort verhaal van Jack Finney. Het spel van Leigh en Campbell is eerlijk, geloofwaardig en boeiend. Het camerawerk is van Eric Van Haren Noman.

credits

Regie:
Dan Curtis
Cast:
Jennifer Jason Leigh, Campbell Scott, Estelle Parsons, David Dukes, Irma P. Hall, Daphne Ashbrook, Myra Carter, Gerrit Graham, Richard Woods, Kali Rocha, Laura Kennedy, Edgar Smith, George Gaffney, Mark Joy, Linda Powell, Cara Stoner, Tom Riis Farrell, Sam Wells
Scenario:
James Henerson
Productie:
Dan Curtis, Richard Welsh, Brent Shields, Lynn Raynor
Camera:
Eric Van Haren Noman
Muziek:
Bob Cobert
Schrijver:
Jack Finney
Jaar:
1998
Alt. titels:
Love Letter, The, Lettere d'amore
Genres:
Fantasy, Romantiek
Trefwoorden:
Fantasy, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Love Letter (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken