Verenigde Staten 2001. Romantische komedie van Allan Arkush. Met o.a. Sean Maguire, Martin Short, Christina Applegate, Bernadette Peters en Andrea Martin.

VPRO Cinema

Bewerking van het overbekende sprookje over de prins die in een kikker is veranderd en tenslotte wordt gekust door een jonge vrouw, waardoor de betovering wordt verbroken. Het grootste deel van de film speelt zich af in eigentijds New York rond het jaar 2000. Prins John (Maguire) en zijn trouwe dienaar Rodney (Short) die in de Middeleeuwen door een vloek kikkers zijn geworden, komen 500 jaar later terecht in New York. Actrice Margo Stockard (Peters) kust John en voilà, daar staan ze dan weer als mens. Margo is verdwenen en John moet met haar trouwen anders is hij bij de eerstvolgende volle maan opnieuw de kikker. Met hulp van Kate (Applegate) sporen ze haar op, maar John is inmiddels smoorverliefd op Kate.

credits

Regie:
Allan Arkush
Cast:
Sean Maguire, Martin Short, Christina Applegate, Bernadette Peters, Andrea Martin, Billy Connolly, Meredith McGeachie, Colin Fox, Marcia Bennett
Scenario:
Doug Palau
Productie:
Robert Halmi sr, George Horie, Martin Walters, Matthew O'Connor
Camera:
Jamie Anderson
Muziek:
Lisa Coleman, Wendy Melvoin
Montage:
John Duffy
Jaar:
2001
Genres:
Romantische komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Sprookje, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten