Duitsland 1990. Romantiek van Sigi Rothemund. Met o.a. Constanze Engelbrecht, Wolf Roth, Dieter Landuris, Gerhard Wollner en Waltraut Habicht.

VPRO Cinema

Elke Bernd (Engelbrecht) is rond de dertig en door een ongeluk met de grill blind geworden. Om haar zelfstandigheid te bewijzen besluit zij niet langer bij haar dominerende vriend te blijven, Wolfgang Schirmer (Roth), een succesvol advocaat, maar een eigen flat te huren. Het begint pas echt fout te gaan - er zijn inmiddels twee jaar verstreken - als de 25-jarige Manne Kobus (Landuris) bij haar inbreekt; hij is verslaafd aan het spelen in het casino en is op zoek naar geld om zijn speelschulden te betalen. Tussen het ongelijke paar groeit een goede verstandhouding, terwijl Wolfgang de hoop niet opgeeft. Deze sociaal getinte film is geen meesterwerk maar heeft het hart op de juiste plaats en is onderhoudend. Engelbrecht die in 2000 overleden is, had indertijd 'les genomen' op een blindeninstituut om zich in haar rol in te leven. Het scenario is van Detlef Müller. Het camerawerk is van Horst Zeidler.

credits

Regie:
Sigi Rothemund
Cast:
Constanze Engelbrecht, Wolf Roth, Dieter Landuris, Gerhard Wollner, Waltraut Habicht, Eleonore Weisgerber, Natascha Shapiro, Joachim Schönfeldt
Scenario:
Detlef Müller
Camera:
Horst Zeidler
Muziek:
Birger Heymann
Jaar:
1990
Alt. titels:
Eindringling, Der
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Eindringling (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken