Duitsland 1996. Misdaad van Matti Geschonneck. Met o.a. Jeacki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Hans-Peter Reinecke en Renate Geißler.

VPRO Cinema

De nieuwe commissaris in Halle Herbert Schm[KA3]ucke (Schwarz) wordt belast met een zaak, waarvoor je thuis moet zijn op het platteland. Iemand die duidelijk gestoord is, slacht paarden in de wei af en tot nog toe werd deze engerd niet gepakt. Schm[KA3]ucke vraagt hulp aan zijn collega en vriend Schneider (Winkler), die op het land leeft en zijn pappenheimers van haver tot gort kent. Ze overnachten in een dorpje en kunnen niet voorkomen dat de moordenaar weer toeslaat. De boeren hebben een burgerwacht gevormd, maar ook zij hebben niets kunnen uitrichten. Dan verdwijnt een van de boeren, Manfred L[KA3]offler (Reinecke) en bij het gedode paard zijn duidelijk sporen van een worsteling te zien. Schmücke en Schneider ontdekken snel dat Manfred niet erg geliefd is en dat er zich in de nacht van zijn verdwijning op zijn hoeve een drama heeft afgespeeld. Nu hebben ze enige houvast. Het eerste optreden van Schwarz als Schmücke valt niet tegen en het scenario van Gabriele Gabriel is een geslaagde milieuschildering van het landleven in Sachsen-Anhalt in de fijnste traditie van de serie, maar het verhaal is niet supersensationeel. Het camerawerk is van Jürgen Heimlich. Aflevering 179.

credits

Regie:
Matti Geschonneck
Cast:
Jeacki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Hans-Peter Reinecke, Renate Geißler, Eduard Burza, Christian Näthe, Gerd Preusche, Carl Heinz Choynski, Christine Harbort, Jaecki Schwarz
Scenario:
Gabriele Gabriel
Camera:
Jürgen Heimlich
Muziek:
Klaus Doldinger
Jaar:
1996
Alt. titels:
Pferdemörder, Der
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen