Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van Philip Sgriccia en Phillip Sgriccia. Met o.a. Parker Stevenson, Meghan Heaney-Grier, Billy Rieck, Shelli Lether en Krista Allen.

VPRO Cinema

De makers van deze film hebben zich laten inspireren door James Cameron's film THE ABYSS uit 1989, een fantasierijke onderwaterthriller. Wat zij echter gebaard hebben, is een gedrocht met een ongeloofwaardig en voorspelbaar scenario van Chris Ruppenthal over een vulkanisch eilandje dat ontploft en als residu een gigantische hoeveelheid gif achterlaat dat geleidelijk de zeven wereldzeeën dreigt te verzieken. Een stel wetenschappers en de marine gaan de Grote Ecologische Ramp voor de mensheid bestrijden. Geen van de personages komt tot leven, de spelprestaties zijn ondermaats, evenals de regie van Sgriccia en het camerawerk van Gordon Lonsdale.

credits

Regie:
Philip Sgriccia, Phillip Sgriccia
Cast:
Parker Stevenson, Meghan Heaney-Grier, Billy Rieck, Shelli Lether, Krista Allen, Matt Battaglia, Lewis Smith, Samantha Smith, Rosa Blasi, Sherman Augustus, Leigh Hetherington, Merlin De Martinis, Jeff Campbell, Louie Rivera
Productie:
Paul Cajero, Cathy Dwyer, David W. Hagar, Gregory J. Bonann
Muziek:
Scott Roewe
Jaar:
1999
Alt. titels:
Beyond the Abyss, Avalon, adventure of the Abyss
Genres:
Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Avalon: Beyond the Abyss (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken