Verenigde Staten 1998. Komedie van Charles Matthau. Met o.a. Walter Matthau, Carol Burnett, John Stamos, Teri Polo en Steve Behal.

VPRO Cinema

Frank Walsh (Walter Matthau) is na veertig jaar huwelijk weduwnaar geworden. Hij is zijn evenwicht kwijt en is maar al te blij als een relatie van zijn zoon Robert (Stamos) weer eens is misgelopen. Het vult de eenzaamheid op. Als Robert kennis krijgt aan Susan Prescot (Polo) vreest Frank voor een isolement en stelt hij alles in het werk om de opbloeiende romance naar de verdoemenis te helpen. Walter is best goed en Stamos geeft hem behoorlijk tegenspel, maar het gelijknamige toneelstuk van Richard Vetere, die ook het scenario voor de film schreef, is niet bijster origineel en wordt gekweld door lamme clichédialogen. Burnett speelt Florence, een vrouw die naar zich laat lonken door de oudere Frank. De regie van Charles Matthau die overigens sprekend op zijn vader lijkt, is niet erg indrukwekkend. Het camerawerk is van John J. Connor. Ook bekend als LOVE AFTER DEATH.

credits

Regie:
Charles Matthau
Cast:
Walter Matthau, Carol Burnett, John Stamos, Teri Polo, Steve Behal, Johanna Black, Christina Collins, Bruce Deller, Kevin Frank, Dawn Greenhalgh, Charles Matthau, Arlene Mazerolle, Michael McMurtry, Mary Moore, Cliff Saunders, Ted Simonett, Paul Soles, Sally Willis
Camera:
John J. Connor
Muziek:
James McVay
Jaar:
1998
Alt. titels:
Marriage Fool, The, Love After Death, Love after death
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Marriage Fool (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken