Duitsland 1997. Familiefilm van Stephanie Grau. Met o.a. Jörg Pleva, Lucas von Gwinner, Joa Ritter, Martin Lüttge en Kai Helm.

VPRO Cinema

Tegenover de badplaats van Hamburg, Blankenese, ligt het onbewoonde eilandje Schweinesand in de Elbe. Het is eigenlijk niet meer dan een grote zandbank die bij hoog tij gedeeltelijk onderloopt, maar de rivier is op dat punt heel breed. Er ligt een forse afstand tussen de wal en dat eiland. Figaro Albers (Pleva), is een vreemde vogel, die ooit een succesvolle schrijver was. Hij leeft op het strand van Blankenese onder een plastic afdak. Hij heeft als levenskunstenaar en filosoof de Grote Vrijheid gekozen. Boze tongen beweren echter dat hij een dakloze gauwdief is. De vijf vrienden, Luc (Von Gwinner), Joa (Ritter), Gunda (Z[KA3]ullich), Alexa (Mia Grau) en Jo (Sponholz) gaan niet op vakantie zoals de meeste kinderen. Ze vrezen dat het een saaie vakantie zal worden, maar de eerste dag is gelijk raak. Hun bootje wordt gestolen en Alexa, die rijke ouders heeft, is ontvoerd. De commissaris (Lüttge) verdenkt Figaro. De kinderen hebben andere vermoedens. Ze denken dat de sleutel voor het geheim te vinden is op Schweinesand. En gelijk hebben ze. Avontuurlijke kinderfilm, die ook door volwassenen best te genieten is, al worden kinderen als behoorlijke wijsneuzen afgebeeld. Lüttge is een heel bekend gezicht op de Duitse tv: hij speelde enige jaren achtereen Kriminalhauptkommissar Bernd Flemming uit Düsseldorf in de dichtbekeken serie TATORT. Het scenario is van regisseuse Grau en Eckehard Schweppe. Het camerawerk is van Jürgen Hoffmann.

credits

Regie:
Stephanie Grau
Cast:
Jörg Pleva, Lucas von Gwinner, Joa Ritter, Martin Lüttge, Kai Helm, Gunda Züllich, Mia Grau, Johannes Sponholz, Martin Luttge
Scenario:
Stephanie Grau
Productie:
Peter Stockhaus
Camera:
Jürgen Hoffmann
Muziek:
Axel Pätz
Jaar:
1997
Alt. titels:
Schweinesand - Eine Insel voller Geheimnisse, Insel voller Geheimnisse, Eine
Genres:
Familiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Schweinesand (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken