Verenigde Staten 1999. Thriller van Gregory Goodell. Met o.a. Diana Scarwid, Tom Amandes, Evan Rachel Wood, Katie Booze-Mooney en Kory Thompson.

VPRO Cinema

Leah Garr (Baxter) uit Phoenix in Arizona is een carri[KA2]erevrouw. Ze werkt in Denver, Colorado en is daarom weinig thuis. Haar man Marcus (Amandes) is architect, zorgt voor het huishouden en hun twaalf-jarige dochter Robin (Wood). Marcus is niet tevreden met zijn lot en kibbelt vaak met Leah als ze thuis is, in het bijzijn van Robin. Als het zomer is, is Robin blij dat ze naar een zomerkamp mag, waar ze vriendschap sluit met Amelia (Booze-Mooney), een vreemd kind zonder vader met rare littekens op haar rug. Door een ongeluk verdrinkt Amelia en Robin die er niets aan kon doen, raakt in een depressie, waarvoor haar ouders geen oog hebben als ze is teruggekeerd. Een nieuwe bewoonster in het flatgebouw, Dorothy (Scarwild), sluit vriendschap met Robin en gaat haar bemoederen. Robin fleurt op en bevroedt niet dat Dorothy gestoord is. Marcus die niet naar Denver wil verhuizen vanwege Leah's werk, speelt Dorothy uit tegen Leah als zij in de gaten krijgt dat Robin meer om Dorothy geeft dan om haar. Het komt tot een dramatisch hoogtepunt als Leah doorkrijgt met een psychopatische patiënt te maken te hebben. Helaas bevat het scenario van regisseur Goodell die de roman van Gloria Murphy bewerkte, heel veel clichés en heeft hij de plots onvoldoende uitgewerkt. Baxter als streberige moeder komt niet echt uit de verf en ook Amandes als slappe vader heeft weinig vorm, behalve dat hij een morrende huilebalk is. Scarwild, die pas later ten tonele verschijnt, is in haar rol van gestoorde vrouw geloofwaardig, maar heeft een belachelijk kapsel en een onnodig lelijke kostumering. Wood is best goed maar wordt teveel heen en weer geslingerd en kan daardoor te weinig karakter tonen. De suspense is eigenlijk heel ver te zoeken en het camerawerk van Tom Del Ruth is net zoals de overige uitvoering van de film maar net voldoende.

credits

Regie:
Gregory Goodell
Cast:
Diana Scarwid, Tom Amandes, Evan Rachel Wood, Katie Booze-Mooney, Kory Thompson, Warner McKay, Rahla Kahn, Summer Patterson, Nicholas Glaeser, Julius Wright, Hodgie Jo, Robert Guajardo, Nancy Criss, Meredith Baxter
Scenario:
Gregory Goodell
Productie:
Renée Valente, Paullette Breen, Robert M. Rolsky
Muziek:
Joseph Conlan
Jaar:
1999
Alt. titels:
Rache einer Mutter, Die
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Down Will Come Baby (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken