Verenigde Staten 2001. Mysterie van Mario Azzopardi. Met o.a. Patsy Kensit, Justin Louis, Yannick Bisson, Jeanette Sousa en Taborah Johnson.

VPRO Cinema

Erin Kelley (Preston) is ontwerpster van sieraden. Haar beste vriendin is Darcy Scott (Kensit), die op de redactie van een talkshow werkt. Om haar met een onderzoek te helpen, is ze bereid te reageren op contactadvertenties voor blind dates op het Internet (lekker modieus). Erin verdwijnt spoorloos en duikt na een tijdje op als lijk. Opvallend daarbij is dat ze aan [KA1]e[KA1]en voet haar eigen schoen draagt, en aan de andere een dansschoen met hoge naaldhakken. Smeris D`Salva (Louis) herinnert zich nog een vergelijkbare zaak van enkele jaren geleden. Darcy is ongeduldig om de zaak op te lossen, en is haar vriendin het een en ander schuldig. Ze gaat zelf - geheel onverstandig - detective spelen. Ondertussen ontdekt D'Salva dat er nog meer gevallen zijn en dat de seriemoordenaar overmoedig wordt, door de eigen schoenen van de slachtoffers aan familieleden op te sturen. De showdown vindt plaats voor de lopende tv-camera's als de broer van het eerste slachtoffer in de talkshow te gast is, maar niet zonder een ingrijpen van D'Salva. Die aardige Kensit zit weer eens in een verkeerde film en de rest van de rolverdeling is helaas weinig indrukwekkend. Het scenario is van Peter Mohan naar een pulpverhaal van Mary Higgins Clark, die daarmee overigens altijd een tijdje op internationale bestsellerlijsten staat. Het camerawerk is van Richard Wincenty.

credits

Regie:
Mario Azzopardi
Cast:
Patsy Kensit, Justin Louis, Yannick Bisson, Jeanette Sousa, Taborah Johnson, Frank Pellegrino, Cynthia Preston, Michael Rhoades, Brooke Nevin, Donald Burda, Dean McDermott, Lawrence Bayne, David Sparrow, Eugene Clark, Yannick Bison, Cynthia Preston, Frank Pellegrino
Scenario:
Peter Mohan
Productie:
Alain Demeestere, Lisa Parasyn, Justin Bodle, Sonny Grosso, Larry Jacobson, John F.S. Laing
Camera:
Richard Wincenty
Muziek:
Domenic Troiano
Jaar:
2001
Alt. titels:
Mary Higgins Clark: Loves Music, Loves to Dance, Mary Higgins Clark: Loves music, loves to dance
Genres:
Mysterie, Romantiek, Thriller
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen