Verenigde Staten 1973. Misdaad van Robert Scheerer. Met o.a. James Stewart, Strother Martin, Paul Burke, John Ericson en Mark Gordon.

VPRO Cinema

Herb Talley, een tv-journalist uit de Amerikaanse regeringshoofdstad, die bekend staat om zijn `onthullende` reportages, waarin zijn slachtoffers op een genadeloze manier een kopje kleiner gemaakt worden, is vermoord. Iedereen slaakt een zucht van verlichting en denkt `opgeruimd staat netjes`, maar de ongelukkige Fred Wyatt (Burke) wordt beschuldigd van de moord. Hawkins (Stewart) komt naar Washington om Fred, die campagne- manager van de herverkiezing van senator Griffith (Roberts) is, te verdedigen. Hoewel hij hem op borgtocht vrij krijgt, ziet het er naar uit dat Hawkins een taaie kluif krijgt in de rechtszaal, omdat er nogal wat indirecte bewijzen tegen Fred op tafel liggen. R.J. Hawkins (Martin) doet het nodige speurwerk, want er waren genoeg mensen, die net zoveel motieven hadden als Fred. Tijdens de pleidooien ontmaskert Hawkins de ware moordenaar, want hij had onmiddellijk door dat iemand de zaak manipuleerde en aanwijzingen fabriceerde. Na Mr. Deeds gaat Stewart opnieuw naar Washington om te pleiten, maar de impact is een stuk geringer.

credits

Regie:
Robert Scheerer
Cast:
James Stewart, Strother Martin, Paul Burke, John Ericson, Mark Gordon, John Larch, Andrew Prine, Pernell Roberts, David Sheiner, Ian Wolfe, Diana Hyland
Productie:
David Karp, Norman Felton
Muziek:
Jerry Goldsmith, George Romanis
Jaar:
1973
Alt. titels:
Candidate for Murder, Schmutziges Geschäft, 3.
Genres:
Misdaad, Mysterie, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen