Verenigde Staten 1998. Drama van John Caire en John Caire. Met o.a. John Shea, Marianne Jean-Baptiste, Carroll Baker, Jacob Smith en Ryan Francis.

VPRO Cinema

Niki (Vessey) is een onhandelbare tiener op een typische Amerikaanse high school. Ze misdraagt zich veelvuldig zodat het hoofd van de school Jack Walker (Ivanek) ernstig overweegt haar definitief de toegang te ontzeggen. Niki krijgt een soort laatste kans: kinderen met moeilijkheden helpen. Opstandig en nukkig als ze is, komt Niki in verzet, maar het is slikken of stikken. Niet alleen ontpopt zij zich als een reddende engel, ze leert zelfs haar eigen stemmingen beheersen en schuift haar misselijke vriendje Romeo (Caan), die een totaal verkeerde invloed op haar heeft, aan de kant. Gelouterd kan Niki nu opkijken naar een zonnige toekomst en een nieuwe robuuste kameraad Ryan (Francis). Het stichtelijke scenario van regisseur Caire gaat vals sentiment niet uit de weg. De 67-jarige Baker, ooit een blonde seksbom uit de jaren 1950-60 (BABY DOLL, THE CARPETBEGGARS), speelt de liefhebbende oma met de passende naam Nana... Het camerawerk is van Bengt Jonsson. Deze feelgoodfilm staat ook bekend als SILENT HEARTS.

credits

Regie:
John Caire, John Caire
Cast:
John Shea, Marianne Jean-Baptiste, Carroll Baker, Jacob Smith, Ryan Francis, Scott Caan, Zeljko Ivanek, Krissy Carlson, Sara Rue, Tricia Vessey
Productie:
John Caire, Bob Eick, Kelley Feldsott Reynolds, Howard Schultz, Kevin J. Foxe, Eva W. Davis
Camera:
Bengt Jonsson
Muziek:
Scott Roewe
Jaar:
1998
Alt. titels:
Silent Hearts, Silent hearts
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nowhere to Go (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken