Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Gavin Millar. Met o.a. Tracy Whitwell, James Fox, Edward Rawle-Hicks, Ray Stevenson en Philip Voss.

VPRO Cinema

De 23-jarige actrice Whitwell debuteert als de zestien-jarige Cissie Brodie uit de gelijknamige bestseller van Catherine Cookson, die gesitueerd is in het landelijke Northumberland rond 1830. Na de dood van haar ouders, beiden gestorven als gevolg van een cholera-epidemie, tracht Cissie haar vijf jongere broertjes en zusjes uit de primitieve en mensonterende werkhuizen te houden. Als zij hun schamele hutje worden uitgezet, zoeken zij een onderkomen in de schachten die onder de venen gegraven zijn. Als Cissie ook nog eens verkracht wordt, raakt zij zwanger. Ze krijgt een zoontje en wanneer de radeloze moeder de wanhoop nabij is, wenkt onverwachte hulp. Zo krijgen we dan het voorspelde happy end. Fox speelt uiteraard een lord, i.c. Lord Fischel. Het scenario is van Gordon Hann en hij heeft geen moeite gedaan het sombere melodrama van Catherine Cookson wat op te vrolijken. Het camerawerk is van John Hooper.

credits

Regie:
Gavin Millar
Cast:
Tracy Whitwell, James Fox, Edward Rawle-Hicks, Ray Stevenson, Philip Voss, Lucy Cohu, Julie Hesmondhalgh, Andrew McWilliams, Jack Thompson, Charles Pemberton, Danny Lee, Mark Gatiss, Fiona Dixon, Luke Conway, Leanne Bradford, Tim Barker
Scenario:
Gordon Hann
Productie:
Ray Marshall, Keith Richardson, Ray Townsend
Camera:
John Hooper
Jaar:
1994
Alt. titels:
Dwelling Place, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Serie, Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk