Duitsland 2000. Misdaad van Martin Enlen. Met o.a. Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Bettina Hauenschild, Pit-Arne Pietz en Antje Westermann.

VPRO Cinema

Bella Block (Hoger) buigt zich over de vermissing van de zes- jarige Jacob Winter. Zijn moeder Sophie (Westermann) denkt dat hij is gevlucht uit angst voor een mysterieuze verkrachter, die ze had afgeslagen. De volgende dag wordt Jacob levenloos in een treinwagon aangetroffen. Bella denkt terecht dat ze met een familiedrama te maken heeft. Jacobs vader Uwe (Sch[KA3]utz) beschikt over een waterdicht alibi: hij was op dienstreis, had de nacht in een hotel doorgebracht en een jonge vrouw (Hauenschild) kan het bevestigen. Bella ontdekt dat Sophie in onmin leeft met haar zus Jasmin (Sarnau) over een erfeniskwestie en dat haar man Holger (Hörbe) werkloos is en een strafblad heeft. Bella komt erachter dat Holger de geheimzinnige verkrachter was en dat Jacob na het incident bij Jasmin en Holger was. Bella denkt dat Sophie veel meer weet dan ze loslaat, maar hoe komt ze achter de waarheid? Ze krijgt Sophie aan het praten en peutert een bekentenis los. Het scenario van Fabian Thaesler zit goed in elkaar en met Hoger krijg je door haar goede spel een interessant psychologisch getint misdaaddrama. Het camerawerk is van Gerhard Schirlo.

credits

Regie:
Martin Enlen
Cast:
Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Bettina Hauenschild, Pit-Arne Pietz, Antje Westermann, Bernhard Schütz, Anneke Kim Sarnau, Alexander Hörbe, Hansjürgen Hürrig
Camera:
Gerhard Schirlo
Muziek:
Dieter Schleip
Jaar:
2000
Alt. titels:
Am Ende der Lüge
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen