Verenigde Staten 2000. Drama van Jean Pellerin. Met o.a. Ted McGinley, Roy Scheider, Ken Olandt, Adam Wylie en Ursula Brooks.

VPRO Cinema

Om een eind te maken aan de eindeloze files in L.A. besluit het stadsbestuur om een gigantische metro aan te leggen. Waarschuwingen over aardbevingen worden in de wind geslagen. Trouwens de burgemeester (Olandt) heeft wat te verbergen. Giftig afval is in zijn stad opgeslagen en gifwolken beginnen een gevaar voor de gezondheid te vormen. Als iedereen nu maar onder de grond zit, zodat er minder uitlaatgassen zijn die zich verbinden met de chemische dampen, dan zou het afvalschandaal niet opvallen en letterlijk in rook kunnen opgaan. Stan Marshall (Scheider) wordt benoemd tot de baas van het openbaar vervoer. Dillon (McGinley), een profijshockeyspeler die vanwege zijn blessures niet meer mag spelen, wordt een van Stans metrobestuurders. Het is nu nog slechts aftellen totdat een aardschok mensen in een tunnel gevangen houdt, terwijl er zich de verschrikkelijkste taferelen afspelen. Wie was de bestuurder van de trein? Juist, ja? Wie geeft hem steun via het communicatiestysteem? Juist, ja. En wat gebeurt er met de misdadige burgemeester nadat alles tot op een zekere hoogte goed is afgelopen? Juist, ja. Een rampenfilm die een ramp is en leentjebuur heeft gespeeld bij POSEIDON ADVENTURE en DAYLIGHT, maar dat zijn meesterwerken vergeleken bij deze onzin. Het scenario is naar een verhaal van Geri Cudia Barger. Het camerawerk is van Patrick Rousseau. Er gaan geruchten, waarin beweerd wordt dat Scheider, die twee maal voor een Oscar genomineerd werd, zijn agent ontslagen heeft omdat hij hem in deze catastrofe had laten belanden om onnozele tekstregels uit te spreken. Ook bekend als RAPID TRANSIT.

credits

Regie:
Jean Pellerin
Cast:
Ted McGinley, Roy Scheider, Ken Olandt, Adam Wylie, Ursula Brooks, Jamie Bergman, Duane Davis, Alison Dunbar, Mark Kiely, Mark McClure, Pepe Serna
Productie:
Melanie J. Elin
Camera:
Patrick Rousseau
Schrijver:
Geri Cudia Barger
Jaar:
2000
Alt. titels:
Rapid Transit
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rampenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Daybreak (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken