Duitsland 1998. Mysterie van Sylvia Hoffmann. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Dietrich Mattausch, Rosel Zech en Jacques Breuer.

VPRO Cinema

Horst Blankenberg (Mattausch) is beleggingsadviseur in Frankfurt. Hij verdient goed. Zijn vrouw Silvia (Zech) is spoorloos is verdwenen. Hij wordt opgebeld door een onbekende man, die beweert haar ontvoerd te hebben. Hij vraagt twee miljoen mark losgeld. Een tijdje later wordt Blankenberg op een parkeerplaats aan de Autobahn neergeschoten. Het is een moeilijk geval voor commissaris Brinkmann (Von Hassel). Blankenberg had een verhouding met een jonge vrouw, waarna Silvia een affaire begon met de dubieuze acteur Baltruschat (Breuer). De zaak blijkt echter in scène gezet te zijn om zo aan twee miljoen te komen. Regisseuse Hoffman kon rekenen op een goede rolverdeling met bekende namen, w.o. Zech, Mattausch. Er kon dus weinig misgaan, maar het scenario van Hans Kelch komt na een beloftevolle start in een conventionele krimi-baan terecht. Het camerawerk is van Jürgen Herrmann. Twintigste zaak van Brinkmann, aflevering 395.

credits

Regie:
Sylvia Hoffmann
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Dietrich Mattausch, Rosel Zech, Jacques Breuer, Jeannine Burch, Marie-Lou Sellem, Achim Buch, Jutta Schmidt
Camera:
Jürgen Herrmann
Muziek:
Ralf Zang
Jaar:
1998
Alt. titels:
Todesbote
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Todesbote (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken