Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Alan Grint. Met o.a. Niamh Cusack, Tony Armatrading, Carmen Ejogo, Ian Embleton en Sarah Lewis.

VPRO Cinema

Deze aandoenlijke geschiedenis speelt tijdens WO I in 1915 in de mijnstreek New Castle in Noord-West Engeland. Bridget McQueen (Cusack), die in Liverpool een betrekking had, keert huiswaarts. Ze is zwanger van Jimmy Paterson (Armatrading), een zwarte matroos bij de Royal Navy. In die tijd was zoiets ongehoord en een grote schande. Bridgets broer Matt (Embleton) kan het niet verkroppen dat zijn zus zich zo liederlijk heeft gedragen, dat hij haar voortdurend onheus bejegent. Tijdens een van zijn zeldzame verlofperiodes kan Jimmy de racistische beledigingen niet langer verkroppen; een vechtpartij is het gevolg en Matt legt het loodje. Jimmy moet de wijk nemen en zijn dochter Rose Angela groeit op tot een knappe, jonge vrouw (Ejogo). Dan herhaalt de geschiedenis zich min of meer, want vooroordelen en racisme lossen zich niet zomaar op. Klamme soap, die nergens diep graaft en onheus profiterend van het pijnlijke onderwerp, dat voorzichtige en afstandelijke standpunten inneemt, eerder bedoeld als entertainment dan als een pamflet. Het scenario is van Gordon Hann naar de roman van Catherine Cookson. Wordt meestal in twee of drie delen uitgezonden. Een verzorgde, maar onopwindende productie. Armatrading is de broer van de beroemde Joan en Ejogo is een droom van een meid.

credits

Regie:
Alan Grint
Cast:
Niamh Cusack, Tony Armatrading, Carmen Ejogo, Ian Embleton, Sarah Lewis, Walter McMonagle, Dearbhla Molloy, Joe Caffrey, Art Malik, Christopher Goulding, Charlie Hardwick, Elspeth Charlton, Niam Cusack
Scenario:
Gordon Hann
Productie:
Ray Marshall
Schrijver:
Catherine Cookson
Jaar:
1998
Alt. titels:
Colour Blind
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Serie, Soap opera, Televisiefilm, Racisme
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen