Duitsland 2002. Drama van Thomas Stiller. Met o.a. Alexander Schalaudek, Horst-Günter Marx, Marek Harloff, Sabine Vitua en Tatjana Blacher.

VPRO Cinema

Het scenario van regisseur Stiller is pure pulp. Julia (Schalaudek), is een jonge vrouw van 21. Haar moeder Lea (Blacher) is verlamd, zolang zij zich herinneren kan. Haar vader heeft ze nooit gekend, want die liet haar invalide moeder en de baby in de steek. Lea houdt nog steeds heel veel van hem, maar de volwassen Julia koestert een diepe wrok. Ze ontdekt dat hij in Frankfurt woont, veertig jaar is, en Robert Dauner (Marx) heet. Hij bezoekt regelmatig een striptent, waar Julia een baantje als serveerster krijgt. Ze leert hem kennen, vindt hem sympathiek, maar kan niet tot hem doordringen. Haar wraakgevoelens zakken. Ze wordt verliefd op een jonge matroos van ongeveer haar eigen leeftijd, Hendrik (Harloff). Als Hendrik Julia aan zijn ouders wil voorstellen staat ze oog in oog met... juist, ja, met Robert Dauner. Voor de kijksters die het niet kunnen laten, verraden wij de afloop van deze Rosamunde Pilcher-achtige film niet! Soap van de zuiverste soort met bescheiden spelprestaties en dito regie. Het camerawerk is van Hans-Jörg Allgeier. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Thomas Stiller
Cast:
Alexander Schalaudek, Horst-Günter Marx, Marek Harloff, Sabine Vitua, Tatjana Blacher, Annett Rennberg, Jens Eulenberg, Horst-Günther Marx, Alexandra Schalaudek
Camera:
Hans-Jörg Allgeier
Jaar:
2002
Alt. titels:
Wunde, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Wunde (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken