Duitsland 2000. Misdaad van Sherry Hormann. Met o.a. Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Bettina Hauenschild, Pit-Arne Pietz en Natalia Wörner.

VPRO Cinema

In een kanaal in Hamburg wordt het lijk van een jonge vrouw opgedregd. Het blijkt dat zij een proces aangespannen had wegens verkrachting, maar de beklaagde werd nimmer veroordeeld. Hij is tegenwoordig taxichauffeur en woont samen met Christa Knopp (W[KA3]orner), een lieftallige verpleegster die in een buitenwijk een eensgezinswoning heeft ge[KA3]erfd. Bovendien zorgt Christa voor haar gehandicapte zus Biggi (Schmidt). Bella Block (Hoger) die zich met deze zaak bezig houdt, meent dat de oorzaak voor de verdrinkingsdood gezocht moet worden bij Christa en haar vriend. Ze heeft geen bewijzen voor haar vermoedens en krijgt er zelfs woorden over met haar vriend Simon Abendroth (Kowalski). Zoals gebruikelijk zijn Bella's instincten juist, maar het psychologisch getinte scenario van Isolde Sammer, Michael Albers, eerste bijrol Wörner en regisseur Hormann over ziekelijke afhankelijkheid in een relatie en de exploitaite van een geestelijk gehandicapt meisje, zit vol onverwachte wendingen en pijnlijke situaties. Voor een keer een collectief schrijven dat niet mank gaat aan het veelvoud van auteurs. Hoger is uitstekend onder de bedreven regie van Hormann. Het camerawerk van Gunnar Fuß is sfeervol.

credits

Regie:
Sherry Hormann
Cast:
Hannelore Hoger, Rudolf Kowalski, Bettina Hauenschild, Pit-Arne Pietz, Natalia Wörner, Julia Schmidt, Martin Wuttke, Catrin Striebeck, Martin Seifert
Muziek:
Fabian Römer
Jaar:
2000
Alt. titels:
Blinde Liebe
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Bella Block - Blinde Liebe (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken