Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van Ben Bolt. Met o.a. Amanda Burton, Robert Bowman, Neil Pearson, Bill Paterson en Emma Cunniffe.

VPRO Cinema

Laura Tracey (Burton) ontdekt onregelmatigheden met geldtransacties bij de bank, waar ze werkt. Ze meldt dit aan de politie en zij wordt door de geheime dienst overgehaald om undercover te rapporteren. Zo komt men erachter dat de bank betrokken is bij het witwassen van geld voor een Zuid-Amerikaans drugskartel. Er wordt een proces voorbereid tegen de directie van de bank, waarbij Laura als een der kroongetuigen zal optreden. De bankier, Sir Alastair Montgomery (Johnson), krijgt lucht van de zaak en Laura moet met haar man Dominic (Pearson) en haar kinderen Sasha (Salt) en Daniel (Hess) alles halsoverkop in de steek laten. In het kader van een beschermingsprogramma voor getuigen leven ze onder een andere identiteit op het Britse platteland en worden rondom de klok bewaakt door Neil Sleightholme (Paterson) en Kathy Enfield (Cunniffe) van de geheime dienst. Het scenario van Patrick Harbinson is tamelijk klassiek van aanpak, maar de spanning is goed gedoseerd. De rolverdeling, met name Burton, is heel geloofwaardig, waardoor het een spannende geschiedenis is geworden over verraad, wantrouwen, gesjoemel en gefrustreerde liefde. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Ben Bolt
Cast:
Amanda Burton, Robert Bowman, Neil Pearson, Bill Paterson, Emma Cunniffe, Charlotte Salt, Liam Hess, Richard Johnson, Penelope Wilton, Martin Ledwith, Victoria Moseley, Olegario Fedoro
Productie:
Jessica Pope
Camera:
Peter Middleton
Muziek:
Hal Lindes
Jaar:
2001
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Whistle-Blower (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken