Verenigde Staten 1997. Misdaad van Monika Harris. Met o.a. Lela Rochon, Jeffrey Dean Morgan, Phil Morris, Ed Beechner en Brian Wesley Thomas.

VPRO Cinema

Sydney Banks (Rochon) die met vlag en wimpel slaagde op Harvard werkt op een groot advocatenkantoor, maar door het barsten van de Internetzeepbel op de beurs gaan de zaken slecht en moet iedereen om zijn hachje vechten om niet op straat te belanden. In de film wordt dit ge[KA3]illustreerd door een vennoot die een partner hardhandig de lift inwerkt om haar te lozen. Een ander voorbeeld is een medewerker, die drugs gaat gebruiken van ellende. Sydney krijgt door Todd Hunter (Morgan) een zaak te pakken, waardoor ze mag bljven. Die Todd blijkt handig, want hij levert meer en meer procedures. Hij wordt aangenomen bij de maatschap. Sydney komt echter achter Todds geheim van de smid: hij chanteert mensen met hun zwakheden en verplicht ze cliënt te worden. We zijn dan al de eerste spoel van de film voorbij; er vallen steeds meer doden, alles wordt steeds onaangenamer en onsamenhangender. De meeste kijkers hebben dan allang al afgehaakt, want het spanningsloze scenario van regisseuse Harris bevat een hoop onlogische onzin. Het uitgangspunt om iets te doen met de recessie was niet slecht, maar dan moet je het wel op een andere manier doen. De spelprestaties vallen behoorlijk tegen. Het camerawerk is van Stan McClain met behulp van Joseph W. Calloway. Ook bekend als THE PROMISED LAND.

credits

Regie:
Monika Harris
Cast:
Lela Rochon, Jeffrey Dean Morgan, Phil Morris, Ed Beechner, Brian Wesley Thomas, Cheryl Francis Harrington, Jeff Marcus, John Stockwell, Keith Leon Williams, Sarah Taylor
Productie:
Monika Harris, Shemin V. Proctor, Eric Collins
Camera:
Stan McClain
Muziek:
Michael Giacchino
Jaar:
1997
Alt. titels:
Promised Land, The
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Legal Deceit (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken