Duitsland 2002. Romantiek van Helmut Metzger. Met o.a. Anica Dobra, Peter Sattmann, Sonja Kirchberger, Brigitte Mira en Wilfried Loll.

VPRO Cinema

Het planetarium annex sterrenwacht in Berlijn steekt in de financi[KA3]ele problemen, die de directeur professor doctor Robert van Reichenbach (Sattmann) niet een, twee, drie kan oplossen. Dr. Lena Moosbach (Dobra), een astrologe, wordt aangetrokken en haar hocus pocus met de sterren trekken drommen bezoekers. Het gaat weer goed. Hoewel Robert in zijn hart dat gedoe met de sterren van Lena als uiterst onwetenschappelijk beschouwt, is zij een aardige verschijning, waarop hij verliefd wordt. Monika Hansen (Kirchberger), een banker (zo`n beroep dat rond het jaar 2000 `in` was), heeft al heel lang een oogje op die stijve, maar niet onaantrekkelijke Robert. Monika ziet dat Lena met haar geliefde aan de haal gaat. Ze ontdekt door toeval dat Lena`s doctorstitel nergens op gebaseerd is, en hoopt met deze onheuglijke tijding over het bedrog, Robert te veroveren. Het zou haar bijna gelukt zijn als Roberts tante Olga (Mira) geen rotsvast vertrouwen had in de sterretjes van Lena en grote invloed kon uitoefenen op Robert. Tweede pretentieloze liefdesfilm die gebaseerd is op de astrologie, die gedragen wordt door de in eigen land populaire hoofdrollen. Het oppervlakkige, magere, maar niet akelige scenario is van Monica Simon en David Ungureit. Het camerawerk is van Peter Zeitlinger.

credits

Regie:
Helmut Metzger
Cast:
Anica Dobra, Peter Sattmann, Sonja Kirchberger, Brigitte Mira, Wilfried Loll, Udo Kroschwald, Ulrich von Dobschütz, Justina del Corte, Konstanze Proebster, Constanze Roeder
Scenario:
Mónica Simon
Camera:
Peter Zeitlinger
Muziek:
Tamas Kahane
Jaar:
2002
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Aszendent Liebe (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken