Verenigde Staten 1997. Horror van Robert Kurtzman. Met o.a. Andrew Divoff, Tammy Lauren, Tony Todd, Robert Englund en Kane Hodder.

VPRO Cinema

Tijdens het lossen van een schip valt een kostbaar beeldhouwwerk uit de 12e eeuw van de hijskraan. Een dokwerker vindt een vuurrode opaal tussen de scherven. Hij verkoopt de steen en de koper laat de edelsteen zien aan een expert, Alexandra Anderson (Lauren), die nog nooit een opaal van zo`n zuiverheid heeft gezien. Ze laat hem onderzoeken in het laboratorium van een goede vriend. Zodra hij er een laserstraal op loslaat, volgt een hevige explosie. De Djinn (Divoff) van het kwaad is na een slaap van achthonderd jaar ontwaakt. Hij heeft de macht om iedere wens in vervulling te laten gaan, maar zodra er drie vervuld zijn, zal de ziel van de wenser voor eeuwig aan hem toebehoren. Het eerste slachtoffer van het gruwelijke genie is weliswaar Alexandra's vriend die hem wekte, maar hij heeft het in werkelijkheid op Alexandra zelf gemunt. Hij gaat eerst naar het lijkenhuis en laat zich in het lichaam van een overledene glijden om een menselijke gedaante te krijgen. Vervolgens wil hij gevolg geven aan Alexandra's wensen en als hij ze eenmaal vervuld heeft zal de wereld voor eeuwig in duisternis gedompeld zijn. Traditionele horror in het genre van WARLOCK, met een aantal bekende engerds in de bijrollen. Uitstekende speciale effecten maken het routineachtige scenario van Peter Atkins verteerbaar. Erg voorspelbaar voer voor de fervente liefhebber. Het idee voor deze eersteling van een nieuwe horrorsage komt van Wes Craven. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Robert Kurtzman
Cast:
Andrew Divoff, Tammy Lauren, Tony Todd, Robert Englund, Kane Hodder, Richard Assad, Wendy Benson, Ted Raimi, Joseph Pilato, John Byner, Tony Crane, Chris Lemmon
Productie:
Pierre David, Wes Craven
Jaar:
1997
Genres:
Horror, Fantasy
Trefwoorden:
Mythen en legenden
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Wishmaster (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken