Verenigd Koninkrijk 1998. Misdaad van Edward Bennett. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Susannah Corbett en Joe Duttine.

VPRO Cinema

Terwijl Ellie Pascoe (Corbett) Colin Farr (Puttine) iets te innig troost, raakt haar man Peter (Buchanan) met zijn baas Andy Dalziel (Clarke) betrokken bij het onderzoek naar de moord op de vader van Colin, die in een verlaten mijnschacht is gevonden. De gemeenschap raakt hierdoor hevig in beroering. Dalziel en Pascoe ontdekken dat ze zich in een besloten wereldje bevinden, waardoor hun onderzoek aanvankelijk niet wil vlotten. Er is een verband met verraad in het verleden en een jonge vrouw die verdwenen is. Dan wordt er nog een lijk gevonden. Andy bevindt zich niet graag onder de grond, maar het smerissenduo leert elkaar onder die omstandigheden beter waarderen. Colin wil beslist de waarheid achterhalen en Peters huwelijk raakt voor de zoveelste keer in gevaar. Michael Chaplin wijkt in zijn scenario behoorlijk af van het boek van Reginald Hill die de personages bedacht. Aflevering acht, maar de eerste van het derde seizoen, waarin vier delen zouden worden uitgezonden.

credits

Regie:
Edward Bennett
Cast:
Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Susannah Corbett, Joe Duttine, Polly Hemingway, Bob Mason, David Fleeshman, Joy Brook, Russell Dixon
Productie:
Eric Abraham, Chris Parr, Richard Langridge, Trevor West, Warren Clarke
Muziek:
Damion Barry
Jaar:
1998
Alt. titels:
Under World, Secret de la mine, Le
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen