Duitsland 2001. Thriller van Marc Rothemund. Met o.a. Anneke Kim Sarnau, Axel Prahl, Wotan Wilke Möhring, Barbara Philipp en Frank Siekel.

VPRO Cinema

Smeris Corinna Safranski (Sarnau) uit de provincie, net begonnen bij de Hamburgse politie, gooit gelijk hoge ogen als zij bij een schietpartij door een kordaat optreden een collega het leven redt. Als ze de avances van het hoofd van het bureau Eddy Garbitsch (Prahl) afwijst, voelt Eddy zich vernederd. Hij gaat haar met intriges systematisch terroriseren, waarbij hij een deel van zijn team voor het karretje weet te spannen, totdat Corinna er bijna aan onderdoor dreigt te gaan. Het scenario is van Fred Breinersdorfer, die de materie heel goed kent. Helaas roept hij als gebruikelijk te veel interessante toestanden op en werkt ze vervolgens maar half uit. Jammer, want het resultaat had zoveel beter kunnen zijn. De rolverdeling is trouwens geloofwaardig genoeg. Het camerawerk is van Martin Langer.

credits

Regie:
Marc Rothemund
Cast:
Anneke Kim Sarnau, Axel Prahl, Wotan Wilke Möhring, Barbara Philipp, Frank Siekel, Irmelin Beringer, Angelika Thomas, Gernot Endemann
Scenario:
Fred Breinersdorfer
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Martin Langer
Jaar:
2001
Alt. titels:
Hoffnung stirbt zuletzt, Die
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen