Duitsland 2001. Drama van Gloria Behrens. Met o.a. Daniel Morgenroth, Gila von Weitershausen, Ilse Neubauer, Siegfried Rauch en Pierre Brice.

VPRO Cinema

Arndt Graf Solm-Weltingen (Carriere) moet beneden zijn stand gaan trouwen met Martina Kilian (K[KA3]orner) met wie hij een passie deelt: de edele ruitersport. Erger nog: hij moet in de cateringbusiness van zijn schoonouders gaan werken omdat hij ridder te voet is. Dan ontdekt Martina dat Arndt een hoop vergane glorie is en dat zij veel gelukkiger geweest zou zijn met dierenarts Erik Wilcken (Morgenroth). Ondertussen treft Martina`s moeder Helen (Neubauer) samen met de butler William (Brice) de voorbereidingen voor de bruiloft. Wie zal de gelukkige op het altaar zijn? Het spel in deze soapgeschiedenis die zich in de z.g. betere kringen afspeelt, is heel behoorlijk, de decors zijn mooi en de kostuums zien er prachtig uit. Het in zijn soort geslaagde scenario is van Gabriele Kister naar de gelijknamige, succesvolle pulproman van Utta Danella. Het camerawerk is van Jochen Radermacher.

credits

Regie:
Gloria Behrens
Cast:
Daniel Morgenroth, Gila von Weitershausen, Ilse Neubauer, Siegfried Rauch, Pierre Brice, Stefan Reck, Michael Habeck, Mathieu Carrière, Lara-Joy Körner
Scenario:
Gabriele Kister
Camera:
Jochen Radermacher
Muziek:
Kambiz Giahi
Jaar:
2001
Alt. titels:
Hochzeit auf dem Lande, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera, Salon-drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen