Duitsland 2002. Komedie van Vivian Naefe. Met o.a. Veronica Ferres, Markus Knüfken, Steffen Groth, Bobby Brederlow en Margret Völker.

VPRO Cinema

Bobby Kustermann (Brederlow die zichzelf speelt) lijdt aan het Downsyndroom. Als zijn moeder op haar zestigste overlijdt, moet hij snel een nieuw onderkomen krijgen. Zijn broer Jojo (Kn[KA3]ufken) wil hem graag bij zich in huis nemen als zijn zus Nanni (V[KA3]olker) te klein behuisd blijkt en haar man Klaus (Czypionka) er niet tegen opgewassen is. De kinderbescherming discrimineert en maakt echter bezwaar omdat Jojo samenleeft met zijn vriend Marc (Groth), want zij vinden dat Bobby zo niet kan `opgroeien`. Uiteraard vraagt niemand om Bobby`s mening, maar gelukkig blijkt de charmante en handige Rosi Huber (Ferres), een vriendin van de familie, een geschenk uit de hemel, waardoor alles toch nog op zijn pootjes terecht komt, met hier en daar een leugentje om bestwil. Zeker niet het eerste, maar ook niet het beste of laatste drama over mongolide mensen die gered moeten worden voor een harteloze bureaucratie in een film, waaruit moet blijken dat de betrokkenen zelf best mondig zijn en een eigen mening hebben. Het scenario van Gabriela Sperl zit vol goede bedoelingen en gaat daaraan bijna ten onder. Als je van Ferres houdt, zit je goed en neem je dit tamelijk sentimentele drama op de koop toe. Het camerawerk is van Peter Döttling.

credits

Regie:
Vivian Naefe
Cast:
Veronica Ferres, Markus Knüfken, Steffen Groth, Bobby Brederlow, Margret Völker, Hansa Czypionka, Sophie Pflügler, August Schmölzer, Doris Schade, Otto Kukla, Fred Stillkrauth
Camera:
Peter Döttling
Muziek:
Dieter Schleip
Jaar:
2002
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Gehandicapten, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Bobby (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken