Duitsland 1997. Mysterie van Sylvia Hoffmann. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Dietrich Mattausch, Brigitte Goebel en Peter Bongartz.

VPRO Cinema

Dr. Zeuthen, bankdirecteur uit Frankfurt, is in het Tsjechische Karlsbad achter het stuur van zijn auto om het leven gekomen. Al gauw blijkt dat hij vermoord werd en dat de zaak te maken heeft met witten van zwart geld. Vervolgens wordt Dr. Zeuthens collega Lorenz (Mattausch) neergeschoten. Alles wijst erop dat zijn vrouw Iris (Goebel) handelde uit jaloezie. Klopt dit eigenlijk wel? Heeft de ene moord niet met de andere te maken? Misschien heeft het bankmilieu, waarin het verhaal naar een scenario van regisseuse Hoffman, zich afspeelt er iets mee te maken dat alles zo burgerlijk, braaf en bekrompen overkomt. Kommissar Brinkmann (Von Hassell) klaart de klus met het temperament van een trage geldautomaat. Enig pluspunt: de schilderachtig in beeld gebrachte stad Karlsbad door cameraman Armin Alker. Zeventiende zaak van Brinkmann. Aflevering 363.

credits

Regie:
Sylvia Hoffmann
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Günter Waidacher, Dietrich Mattausch, Brigitte Goebel, Peter Bongartz, Doris Kunstmann, Monica Bleibtreu, Michaela Kukova, Miroslav Chorvath, Milos Mejzlik
Muziek:
Haas und Sattler
Jaar:
1997
Alt. titels:
Totenspiel, Das
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Das Totenspiel (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken