Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Bill L. Norton. Met o.a. Scott Patterson, Dustin Voigt, Clare Carey, Tony Todd en Caprice Benedetti.

VPRO Cinema

Het scenario van Charles Grant Craig en Patrick Gilmore bevat een standaard verhaaltje over de invasie van de goede, oude aarde door aliens. Een metereoloog (Patterson) die gestationeerd is op de Californische bergpiek Mount Pious komt in botsing met buitenaardsen. Het weerstation is met de grond gelijk gemaakt, maar zijn redders weigeren zijn verhaal te geloven. Een paar maanden later wordt in Seattle de zuster van de weerkundige gedood door een zekere Berlin (Todd), die in werkelijkheid een alien is. Het blijkt dat de aliens zich op aarde meester maken van DNA om te voorkomen dat zij ergens in de ruimte, waar ze thuis zijn, zullen uitsterven. Zij kunnen zich namelijk niet meer voortplanten. De weerkundige en zijn neef brengen een groepje mensen samen, die de buitenaardsen gaan bestrijden. De ruimtemannetjes hebben echter de menselijke postuur aangenomen - dit klinkt wel heel bekend in de oren, maar gelukkig heeft deze voorspelbare film een vlot tempo en houdt hij de kijker bezig.

credits

Regie:
Bill L. Norton
Cast:
Scott Patterson, Dustin Voigt, Clare Carey, Tony Todd, Caprice Benedetti, Lochlyn Munro, Andre Libman, Heather Hanson, Matt Huson
Productie:
David Roessell, Kim LeMasters, Stephen J. Cannell, Patrick Faulstich
Muziek:
John R. Graham
Jaar:
1995
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Them (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken