Verenigde Staten 1999. Thriller van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Isaiah Washington, Lisa Gay Hamilton, Denis Leary en James Woods.

VPRO Cinema

Het lijkt erop dat journalist Steve Everett (Eastwood) zijn laatste dagen bij The Oakland Tribune suf zal uitdienen. Maar Everett kan het niet laten: een slippertje met de vrouw van zijn eindredacteur doet stof opwaaien en van een simpel 'human interest' verhaal over de ter dood veroordeelde automonteur Beechum (Washington) maakt Everett een whodunnit om de man toch nog vrij te krijgen. Het is lekker om Eastwood eens als irritante slons en zielige rokkenjager te zien. Als regisseur geeft meervoudig Oscarwinnaar Eastwood blijk van zijn gevoel voor ritme en de opbouw van spanning. Maar de laatste tien minuten worden ontsierd door enkele onaannemelijkheden, bruut gehak in het tempo en een sfeerwijziging.

credits

Regie:
Clint Eastwood
Cast:
Clint Eastwood, Isaiah Washington, Lisa Gay Hamilton, Denis Leary, James Woods, Diane Venora, Laila Robins, Bernard Hill, Mary McCormack, Michael McKean, Michael Jeter, Hattie Winston
Scenario:
Paul Brickman, Stephen Schiff, Larry Gross
Productie:
Clint Eastwood, Richard D. Zanuck, Lili Fini Zanuck
Camera:
Jack N. Green
Muziek:
Lennie Niehaus
Montage:
Joel Cox
Schrijver:
Andrew Klavan
Kijkwijzer:
JKD
Jaar:
1999
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

True Crime (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken