Duitsland 1972. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Günther Neutze, Karl Lieffen, Heinz Schubert, Wolfgang Kieling en Monika Gabriel.

VPRO Cinema

Kommissar Bernard (Neutze) en zijn rechterhand Janot (Lieffen) zit met een merkwaardige zaak. Galeriehouder- kunsthandelaar Roland Clisson (Kieling) die zich een gipsmasker liet aanmeten is bij het inwikkelen gestikt. Er zijn onmiddellijk een rits van verdachten: zijn overspelige vrouw Odette (Gabriel), haar minnaar beeldhouwer Denis Lef[KA2]evre (Frank) of zijn jaloerse collega Alain (Pochath) en niet te vergeten yogafreak Val[KA1]erie (Hasenau). Ook de kijker heeft wel door dat sommige dwarsverbindingen niets met de zaak te maken kunnen hebben en zijn blij dat het speurdersduo in Clissons verleden duikt. Zou het Emanuelle (Rau) of Coulomb (Schubert) geweest kunnen zijn? Hebben zij motieven? DEM TÄTER AUF DEM SPUR is een serie die het duidelijk tegen TATORT moest afleggen, maar wel twee jaar eerder begonnen was. Het scenario is van Fred Kassak en Jean Ferry. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Günther Neutze, Karl Lieffen, Heinz Schubert, Wolfgang Kieling, Monika Gabriel, Horst Frank, Werner Pochath, Beate Hasenau, Andrea Rau
Scenario:
Fred Kassak
Camera:
Frank A. Banuscher
Muziek:
Siegfried Franz
Jaar:
1972
Alt. titels:
Tod in der Maske
Genres:
Mysterie, Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen