Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Kevin James Dobson. Met o.a. Christina Ricci, Anna Chlumsky, Polly Draper, Brian Kerwin en Diana Scarwid.

VPRO Cinema

Familiefilm over avontuurlijke meisjes heeft helemaal niets te maken met gelijknamige GOLD DIGGERS-dansfilms van Busby Berkeley. Het tienermeisje Beth Easton (Ricci) gaat rond 1980 als stadsmus naar het platteland, waar haar moeder Kate (Draper), onlangs weduwe geworden, een huis heeft ge[KA3]erfd. Eerst vindt Beth dat helemaal niks tot zij ter plekke de opstandige Jody (Chlumsky) ontmoet, die spoedig haar hartsvriendin wordt. Het belooft een avontuurlijke zomer te worden als zij op zoek gaan naar een goudschat van een eeuw geleden. In de grotten van Bear Mountain komen zij er niet zonder kleerscheuren vanaf. Als sub- plot moet de kijker ook nog ervaren dat de moeder van Jody een vriend heeft die gewelddadig is en haar mishandelt. Clichématig verhaal, geschreven door Barry Glasser, met domme dialogen, vervelende karikaturen van personages en vluchtige portretteringen. Het charisma van de twee jeugdige sterren, Ricci en Chlumsky, redden de film van de totale ondergang.

credits

Regie:
Kevin James Dobson
Cast:
Christina Ricci, Anna Chlumsky, Polly Draper, Brian Kerwin, Diana Scarwid, David Keith, Amy Kirk, Betty Phillips, Jay Brazeau
Scenario:
Barry Glasser
Productie:
Martin Bregman, Rolf Deyhle, Michael Bregman, Louis A. Stroller
Muziek:
Joel McNeely
Jaar:
1995
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen