Verenigde Staten 1999. Western van James Keach. Met o.a. Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Jim Knobeloch en Orson Bean.

VPRO Cinema

De rolverdeling van de tv-serie uit 1993-98 zit grotendeels in deze film. Het enerverende verhaal begint met de ontvoering van Katie, het vier-jarige dochtertje van Dr. Michaela Quinn (Seymour) en Byron Sully (Lando), de man uit de bergen, die stedenplanner werd. Zijn oppositie tegen de hebzuchtige exploitanten van een kopermijn in Colorado Springs bezorgde hem de nodige vijanden, die achter deze smerige zaak zouden kunnen zitten. Er zijn aanwijzingen dat Katie in Mexico verblijft. Dr. Quinn, Sully en hun trouwe vrienden, inclusief de spoorzoekende Indiaan Cloud Dancing (Toovey), beginnen wanhopig aan een speurtocht in Mexico. Tussen al dit gedoe door moet Quinn haar vak als dokter uitoefenen en patiënten onder bizarre omstandigheden helpen. De regie was in handen van Keach, die getrouwd is met Seymour - hij heeft geluk, want Seymour is niet alleen een mooie vrouw, maar net zoals de personage die zij speelt, een charmante vrouw met een standvastig karakter en een hoop durf.

credits

Regie:
James Keach
Cast:
Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Jim Knobeloch, Orson Bean, Kaile Zaretsky, Frank Collison, Henry G. Sanders, Geoffrey Lower, Jonelle Allen, Larry Sellers, Garey McGhie, Stephen Meadows
Jaar:
1999
Alt. titels:
Medicine Woman: The Movie
Genres:
Western, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen