Duitsland/Frankrijk 1964. Thriller van Eugen York. Met o.a. Alexander Kerst, Eberhard Krug, Kunibert G. Gensichen, Wera Frydtberg en Paul Dahlke.

VPRO Cinema

Een zeer spannend drama dat zich afspeelt aan boord van een vliegtuig van de Canadian Atlantic Airways van Parijs naar Montreal. Het vliegtuig bevindt zich met 31 passagiers boven de Atlantische Oceaan en is het point of no return voorbij. Dan hoort de directeur van het vliegveld in Parijs via een anoniem telefoontje dat er een tijdbom aan boord is. Terwijl commissaris Bignon (Dahlke) systematisch de passagierslijst afgaat en een daderprofiel probeert op te stellen, breekt er aan boord paniek uit en is er een hartpatiënte die medische hulp nodig heeft. Het radiocontact verloopt gebrekkig en de bom moet tijdig worden gevonden om hem met behulp van een deskundige via de radio onschadelijk maken. Als de zaak uitzichtsloos lijkt, komt er opnieuw een telefoontje. De commissaris zoekt naar de naald in de hooiberg en vindt hem. Een uitstekende acteerprestatie van Dahlke, maar de film doet zwaar verouderd aan. Het zenuwslopende scenario is van Gerhard Biller.

credits

Regie:
Eugen York
Cast:
Alexander Kerst, Eberhard Krug, Kunibert G. Gensichen, Wera Frydtberg, Paul Dahlke, Armin Dahlen, Albert Hehn, Werner Riepel, Frank Scholze, Hans Söhnke, Wolfgang Völz, Gisela Fackeldey
Scenario:
Gerhard Biller
Jaar:
1964
Alt. titels:
Six heures d'angoisse
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Sechs Stunden Angst (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken