Verenigde Staten 1997. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. Patty Duke, Piper Laurie, Eric Lloyd, Anita Gillette en Jeffrey De Munn.

VPRO Cinema

Sook Faulk (Duke) is een oudere dame, die nog kinderlijk van geest is. Ze woont bij haar ongetrouwde zusters, de bazige Jennie (Laurie) en zijige Callie (Gillette) en de chronisch zieke Seabon (DeMunn). Ze zorgen ook voor hun neefje Buddy (Lloyd) omdat zijn moeder, een actrice, gescheiden is en altijd op toernee is. Sook en Buddy struinen door de straten van Monroeville in Alabama, doden de tijd met vliegeren en delen fruittaartjes uit, die speciaal voor de kerst gebakken zijn. Op een avond proeven Sook en Buddy van de illegale gestookte whiskey, die het gebak zijn speciale smaak geeft, en worden ze voor het eerst van hun leven dronken. Ze worden betrapt door Jennie, die besluit Buddy voor straf naar een militaire academie te sturen om manieren te leren. Sook wil hier niet van horen, maar Jennie is onverbiddelijk. De rest van de feestdagen zijn een bitterzoete ervaring voor het duo. Duke is ontroerend en krijgt de juiste steun van de bijrollen. Een mooie tv-film. Het uitstekende scenario is van Duane Poole naar een semi-autobiografisch verhaal van de grote literator Truman Capote. Het camerawerk is van Neil Roach. Ook bekend als TRUMAN CAPOTE'S 'A CHRISTMAS MEMORY'.

credits

Regie:
Glenn Jordan
Cast:
Patty Duke, Piper Laurie, Eric Lloyd, Anita Gillette, Jeffrey De Munn, Julia McIlvaine, Esther Scott, Jimmie F. Skaggs, Robert C. Treveiler, Dan Albright, Reynolds Allen, Suzi Bass, Dan Biggers, Lala Cochran, David Dwyer, Edith Ivey, Frank Roberts, Alex Van, Leland L. Jones, Jeffrey DeMunn, Anita Gilette
Scenario:
Duane Poole
Productie:
Glenn Jordan, John Philip Dayton, Robert Halmi sr, Duane Poole, David A. Simmonas, Robert Bennett Steinhauer
Camera:
Neil Roach
Muziek:
Lee Holdridge
Jaar:
1997
Alt. titels:
Christmas Memory, A, Truman Capote's 'A Christmas Memory'
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Kerstfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Christmas Memory (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken