Duitsland 2001. Komedie van Martina Elbert. Met o.a. Michael Mendl, Franziska Walser, Julian Beimel, Johanna Moraweg en Maria Körber.

VPRO Cinema

Kunstschilder Eduard Eisenhuth (Mendl), voor intimi Ed, is eind vijftig, een knorrepot en hij leeft afgezonderd op het land. Hij heeft een gewapende vrede met zijn oudere buurvrouw Irene (K[KA3]orber) en wisselt regelmatig van huishoudster, omdat ze het bij deze mensenhatende, ingebeelde zieke, niet kunnen uithouden. Anja Ivanova (Walser), Eds nieuwste hulp, is weliswaar een lekker ding en een stuk jonger dan hij zelf, maar hun werkrelatie is zeer moeizaam. De zoon van Ed dumpt zijn twee kinderen op zijn dak, de tien-jarige Alex (Beimel) en de zeven- jarige Polly (Moraweg) omdat hij zo hoog nodig zijn huwelijk moet lijmen. Tot overmaat van ramp ligt Anja met griep in bed en de twee kleinkinderen dwingen 'opa ' niet alleen voor het huishouden te zorgen, maar ook voor Anja. Ed wordt tegen wil en dank van een 'oude' brombeer een aardig mens, en die Anja is ook niet onaardig. Het vederlichte en onnozele scenario van Thomas Kirdorf kan door het uitstekende spel van Mendl, de 'boeman van de Duitse tv-film', toch niet helemaal gered worden. Walser is sympathiek en de bijrollen zijn stereotiep. Het camerawerk is van Peter Hoffmann.

credits

Regie:
Martina Elbert
Cast:
Michael Mendl, Franziska Walser, Julian Beimel, Johanna Moraweg, Maria Körber, Simon Schwarz, Ulrike Gröthe, Bernd Tauber, Gisela Zülch
Camera:
Peter Hoffmann
Muziek:
Frank Wulff, Stefan Wulff, Hinrich Dageföhr
Jaar:
2001
Alt. titels:
Oh du Liebzeit
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

OH DU LIEBEZEIT (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken