Duitsland 2000. Drama van Hannu Salonen. Met o.a. Yasmin Asadi, Julia Richter, Oliver Korittke, Henrike Fehrs en Andrea Sihler.

VPRO Cinema

Caroline (Asadi) is elf jaar. Haar ouders hebben grote moeite om het hoofd boven water te houden en hebben nauwelijks tijd voor haar. Caroline kijkt daarom heel veel tv en zij heeft een favoriete serie, Der Reiterhof. Ze vereenzelvigt zich met de hoofdrol Angela (Fehrs), die net zo oud is als zij zelf. Angela is haar grote voorbeeld. Haar vader (Korittke) is bewaker bij een bank en als haar moeder (Richter) hem komt opzoeken, gebeurt er net een overval en wordt zij doodgeschoten. Vader raakt aan de drank, Caroline spreekt niet meer en heeft alleen nog maar contact met de doofstomme Jon (Klau[KL29]ner). Haar grote vijand op school is Kicker (Kersten), de bullebak van de klas. Met Jon leert ze hem echter een lesje in pure Reiterhof-stijl. Haar onderwijzeres, Frau Eiffel (Sihler), ziet dat Caroline bezig is de werkelijkheid met de fictie door elkaar te halen en grijpt op het nippertje in. Het scenario van Peter Petersen springt van de hak op de tak en zwaait heen en weer tussen een kommervol drama voor volwassenen en een film voor grotere kinderen. De hoofdrollen zijn niet slecht, maar ze kunnen er niet meer van maken dan het al is: een weinig boeiend geheel.

credits

Regie:
Hannu Salonen
Cast:
Yasmin Asadi, Julia Richter, Oliver Korittke, Henrike Fehrs, Andrea Sihler, Johannes Klau├čner, Leon Kersten, Jophie Ries, Ellen ten Damme
Jaar:
2000
Alt. titels:
Teenager flippt aus, Ein
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ein Teenager flippt aus (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken