Duitsland 2001. Drama van Dagmar Damek. Met o.a. Francis Fulton-Smith, Annika Pages, Hazel Franke, Andrea Lüdke en Claudine Wilde.

VPRO Cinema

Het scenario van Christiane Sadlo is honderd procent pure soap. Zij is daar heel bedreven in en met een competente rolbezetting en een dito regie krijgen genrefans waar voor hun geld. Philip Kestner (Fulton-Smith) uit Zuid-Afrika lijdt aan malaria en is voor een behandeling naar Duitsland gekomen en rust uit bij zijn vriend Fritz Klein (Czypionka). Hij hoort dat zijn vriendin Eva Reinhard (L[KA3]udke) die hij in geen tien jaar meer had gezien, bij een verkeersongeval om het leven is gekomen. Haar achtergebleven dochtertje Maxi (Franke) is door het ongeluk in zichzelf gekeerd. Eva`s moeder Renate (Dohm) die voor haar kleinkind zorgt, kan evenmin tot haar doordringen. Alleen haar onderwijzeres Alexandra K[KA3]ohler (Pages) kan met haar communiceren en Maxi stelt zich open voor een vreemde heer met een hond, die toevallig in de buurt van haar ouderlijke huis wandelde. Het is Philip. De ervaren kijksters weten het dan allang: Philip is Maxi`s vader, maar voordat vader en dochter herenigd zijn, moeten er verschrikkelijk veel hindernissen genomen worden. Bij een romance tussen Alexandra en Philip staat Fritz in de weg, want hij heeft zelf een oogje op haar. Ook Maxi`s tante, Eva`s jongere zus, Maja (Wilde) blijkt een formidabele tegenstandster als ze bij Philip een blauwtje loopt. De jaloezie van oma en tante vieren hoogtij, maar de deugd en de ware liefde overwinnen. Het camerawerk is van Lothar E. Stickelbrucks.

credits

Regie:
Dagmar Damek
Cast:
Francis Fulton-Smith, Annika Pages, Hazel Franke, Andrea Lüdke, Claudine Wilde, Gaby Dohm, Hansa Czypionka, Katrin Pollitt, Kai Möller
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Lothar E. Stickelbrucks
Muziek:
Enjott Schneider
Jaar:
2001
Alt. titels:
Geschenk der Liebe, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ein Geschenk der Liebe (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken