Duitsland 1969. Komedie van Claus Peter Witt. Met o.a. Joseph Offenbach, Inge Meysel, Gernot Endemann, Monika Peitsch en Michael Homauf.

VPRO Cinema

Hoewel in de vorige aflevering bleek dat dochter Lore uit de serie weggeschreven was, heet het dat ze tegenwoordig een verloofde Pierre in Parijs heeft. Vader (Offenbach) en moeder (Meysel) zijn nieuwsgierig en krijgen van zoon Rudi (Endemann) een reisje naar Parijs aangeboden. Als ze aan de stadsgrens van Berlijn zijn om door de corridor in de DDR (lekker gedateerd -de DDR bestaat sedert 1991 niet meer) te gaan, belt Pierre op; hij is in Berlijn om Lore te bezoeken voordat ze vertrekt, want ze heeft een baan in Zuid-Amerika gevonden. We krijgen noch Pierre noch Lore te zien want de intrige is gewoon aan hun personages opgehangen, maar dat Dagmar (Schneider) een dikke buik krijgt, is echt. Met Rudi trouwen wil ze echter niet (de eerste tekenen van baas in eigen buik). Het scenario is van Robert Stromberger. Het vervolg met nog meer soap heet DIE UNVERBESSERLICHEN - UND DIE LIEBE.

credits

Regie:
Claus Peter Witt
Cast:
Joseph Offenbach, Inge Meysel, Gernot Endemann, Monika Peitsch, Michael Homauf, Agnes Windeck, Jean-Pierre Bonnin, Reinhilt Schneider, Bruno Vahl-Berg, Gert Haucke
Scenario:
Robert Stromberger
Jaar:
1969
Alt. titels:
Unverbesserlichen - Und ihre Menschenkenntnis, Die
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kroniek, Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen