Duitsland 2001. Drama van Thomas Jauch. Met o.a. Dieter Pfaff, Tatjana Blacher, Arndt Schwering-Sohnrey, Katharina Wackernagel en Steffen Groth.

VPRO Cinema

Tandarts Achim Hagenau (Dieter Pfaff) uit D[KA3]usseldorf verkoopt na de dood van zijn vrouw de praktijk en het huis en verhuist met zijn twee bijna volwassen kinderen naar een oude boerderij in het zuidelijke gedeelte van het Schwarzwald, de streek van zijn ouders en voorouders. De kinderen zijn niet erg blij met hun nieuwe omgeving. In het dorp wordt Achim met de nodige argwaan bekeken, maar de lerares B[KA3]arbel Ramsb[KA3]achle (Blacher) ziet de goedmoedige dikkerd wel zitten. Trouwens ze heeft zelf ook twee kinderen van min of meer gelijke leeftijd. Voordat het tussen Bärbel en Achim wat kan worden, bemoeien de kinderen van beide ouders zich danig met het huishouden en de relatie van hun resp. vader en moeder. Goedmoedige, zo niet pretentieloos familievermaak in een tamelijk breed uitgesponnen tv-film, die meestal in twee delen wordt uitgezonden. Hoofdrol Dieter Pfaff kan natuurlijk bijna niet stuk, maar Blacher geeft hem goed tegenspel. Maximilian Pfaff is zijn zoon. Het scenario is van Johannes Reben. Het camerawerk is van Clemens Messow.

credits

Regie:
Thomas Jauch
Cast:
Dieter Pfaff, Tatjana Blacher, Arndt Schwering-Sohnrey, Katharina Wackernagel, Steffen Groth, Maximilian Pfaff, Arndt Schwering-Sohn
Scenario:
Johannes Reben
Camera:
Clemens Messow
Muziek:
Jörg Lemberg
Jaar:
2001
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Unser Pappa (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken