Duitsland 2000. Familiefilm van Günter Meyer. Met o.a. Saskia Grasemann, Matthias Schweighöfer, Benjamin Sadler, Ilja Richter en Walter Plathe.

VPRO Cinema

Het even spannende spannende vervolg op SPUK AUS DER GRUFT uit 1998 met dezelfde hoofdrollen. Maja (Grasemann) is verliefd op Friedrich (Sadler), die in werkelijkheid een driehonderd jaar oude gemummificeerde ondode ridder is, het slachtoffer van zijn broer Balthasar. Balthasar maakt gebruik van het lichaam van Torsten (Schweighöfer), die op zijn beurt weer op Maja verliefd is. Torsten is heel listig en lokt Maja met de belofte haar naar Friedrich te brengen, maar in werkelijkheid lokt hij haar in het rijk der doden om haar voor zich alleen te hebben. Nu moet Friedrich in actie komen om Maja te redden, en dat vereist een offer. Het humoristische scenario van regisseur Meyer en Hans-Georg Struck is vrijelijk geïnspireerd op de Brandenburgse legende van Ritter Kahlbutz. Hoewel het verhaal zeer Duits aandoet, is de film vlot geregisseerd en leuk gespeeld door de jonge rolverdeling en zal vooral kinderen met de hang naar avontuur en romantiek aanspreken. Het camerawerk is van Dieter Chill. Vervolg: SPUK AM TOR DER ZEIT.

credits

Regie:
Günter Meyer
Cast:
Saskia Grasemann, Matthias Schweighöfer, Benjamin Sadler, Ilja Richter, Walter Plathe, Nina Hoger, Christian Kuchenbuch, Gudrun Ritter, Hannelore Hoger
Camera:
Dieter Chill
Jaar:
2000
Alt. titels:
Besuch aus dem Grab
Genres:
Familiefilm, Komedie, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Kinderfilm, Spoken & geesten, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Spuk im Reich der Schatten (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken