Frankrijk 1999. Drama van Stéphane Kurc. Met o.a. Patrick Chesnais, Bruno Solo, Marianne Denicourt, Valérie Bonneton en François Berléand.

VPRO Cinema

Fondsdirecteur van een uitgeverij Simon (Solo) houdt zichzelf goed in evenwicht dankzij zijn psychiater Charles (Chesnais), maar als die op een dag verklaart dat hij genezen is, slaat hij uit het lood. Simon beseft dat hij niet meer zonder Charles kan, maar Charles wil van hem af, omdat hij denkt dat Simon zijn huwelijk in gevaar brengt. Charles' vrouw is actrice en in verwachting; ze wil het kind niet en is bereid Charles te verlaten. Op de uitgeverij komt een manuscript binnen. Als Simon het leest herkent hij zichzelf. Simon zou het willen verbranden, maar zijn partner staat erop dat hij het uitgeeft. Het komt tot een handgemeen tussen Simon en Charles, waarbij Charles gewond raakt, waarna Simon hem verzorgt. Nu denkt Charles' moeder dat hij homo is, omdat haar schoondochter weg is. Het begint Charles te dagen wie de auteur van het manuscript is: zijn mentor met wie hij al zijn gevallen bespreekt. Wie er voor gaat zitten en moeite doet om de dialogen te volgen kan zich kostelijk amuseren. Bovendien is Chesnais geknipt voor zijn rol wat het plezier verhoogt. De overige rollen zijn ook niet slecht. Het scenario is van Corinne Atlas, Christian Biegalski, Pierre Geller en regisseur Kurc. Het camerawerk is van Michel Cénet.

credits

Regie:
Stéphane Kurc
Cast:
Patrick Chesnais, Bruno Solo, Marianne Denicourt, Valérie Bonneton, François Berléand, Claire Maurier, Anémone, Jean-Claude Brialy, Hélène Foubert, Valentine Varela
Scenario:
Corinne Atlas
Productie:
Jean-Luc Michaux, Sylvain Bursztejn
Camera:
Michel Cénet
Muziek:
Art Mengo
Jaar:
1999
Alt. titels:
Homme de ma vie, L'
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'homme de ma vie (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken