Duitsland 1999. Mysterie van Jürgen Bretzinger. Met o.a. Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Volker Lechtenbrink en Ulrike Grote.

VPRO Cinema

Kinderpsychologe Gabriele Eilbrook (Mai) wordt opgedregd uit het Isekanaal in Hamburg. Brockm[KA3]oller (Brauer) is geschokt want hij had de sympathieke en charmante Gabriele enkele dagen geleden op een seminair leren kennen. Uit het onderzoek blijkt dat zij een misdaad op het spoor was. In het kindertehuis, waar enkele van haar pati[KA3]entjes wonen, komen er via een jongetje, Axel (Woody Mues) interessante feiten aan het licht. Van een ander jongetje heeft het zusje zelfmoord gepleegd en vandaar leidt het spoor naar de onduidelijke Tobias Heinisch (Dietmar Mues), die in de politiek zit. Wist Gabriele teveel en moest zij daarom sterven? Paul Stoever (Krug) wint het vertrouwen van de kleine Axel, die verzot is op tafelvoetbal en meer weet dan hij zich bewust is. De commissarissen worden uitzonderlijk fijnzinnig in beeld gebracht en moeten voor één keer de show delen met de bekende Duitse ex-voetballer en voetbaltrainer Berti Vogts als buurman van het kindertehuis. Waarom weet deze man zoveel over voetbal? Het scenario is van Raimund Weber. De 35ste zaak van Stoever en Brockmöller. Aflevering 403.

credits

Regie:
Jürgen Bretzinger
Cast:
Manfred Krug, Charles Brauer, Kurt Hart, Volker Lechtenbrink, Ulrike Grote, Jürgen Tonkel, Joachim Dietmar Mues, Berti Vogts, Ulrike Mai, Gernot Endemann, Woody Mues
Scenario:
Raimund Weber
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1999
Alt. titels:
Habgier
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Habgier (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken