Duitsland 1982. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Klaus Löwitsch, Günther Ungeheuer, Diana Körner, Michael Schwarzmeier en Harald Dietl.

VPRO Cinema

Grootscheepse actie in Frankfurt naar aanleiding van een bekerwedstrijd in de Bundesliga. De 47-jarige Polizeihauptmeister Werner Rolfs (L[KA3]owitsch) moet afrekenen met schofterige caf[KA1]ebaas Sobeck (Ungeheuer) die van de grote drukte misbruik wil maken om een grote slag te slaan. Jawel, een van de beste TATORT-films aller tijden met een scenario van Uwe Erichsen over de zware dagelijkse praktijk in en om het Hauptbahnhof van de Main-metropool - het centrum van de Duitse bonthandel dat bezaaid is met drugsverslaafden - en hoe van een oprechte politieman het slachtoffer van zijn roeping wordt. Eindelijk nog eens een verhaal dat laat zien hoe smerig het werk van de politie wel is. Krimi-regisseur Roland op zijn best. Eerste zaak van Rolfs en aflevering 133.

credits

Regie:
Jürgen Roland
Cast:
Klaus Löwitsch, Günther Ungeheuer, Diana Körner, Michael Schwarzmeier, Harald Dietl, Wolfgang Rau, Werner Pochath, Jürgen Lier, Karl-Heinz Merz
Jaar:
1982
Alt. titels:
So ein Tag...
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tatort - So ein Tag... (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken