Duitsland 2001. Drama van Rolf Silber. Met o.a. Katharina Böhm, Ruth Drexel, Seyfi Oelmez, Antonio Putignano en Ulrike Kriener.

VPRO Cinema

Thea Straub (B[KA3]ohm) werkt als jonge advocate bij een gerenommeerd kantoor in Hamburg. Ze verdient goed, heeft het naar haar zin en heeft voor haar doen een exotisch vriendje, macho fotograaf Marcello (Putignano), een rasechte Italiaan. Ze krijgt bericht dat de gezondheidstoestand van haar moeder in Zuid- Duitsland zeer te wensen overlaat. Gekweld door jeugdtrauma`s en ge[KA3]irriteerd over een verstoord, goed georganiseerd leventje, doet ze haar plicht en zoekt haar moeder op in een kliniek. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet overeenstemmen met de werkelijkheid en ze brengt ongemerkt meer tijd door met haar moeder, dan ze van plan was. Ze maakt kennis met Kemal (Oelmez), de fysiotherapeut, een knappe kerel, die over de nodige humor beschikt. Ze willigt het verzoek van haar moeder in om met haar naar het Noorden van Zweden te vertrekken, ondanks de protesten van de rest van de familie. Daar onthult haar moeder een geheim aan haar dat ze nog niet kende. Na hun terugkeer sterft haar moeder in vrede. Thea denkt nu geheel anders over het leven en is blij dat ze Kemal weerziet. Het scenario van regisseur Silber en Maria Bachmann is een goed gespeelde smartlap over een verstoorde moeder-dochter relatie, die op het nippertje gered wordt. Het camerawerk is van Stephan Wagner.

credits

Regie:
Rolf Silber
Cast:
Katharina Böhm, Ruth Drexel, Seyfi Oelmez, Antonio Putignano, Ulrike Kriener, Peter Lerchbaumer, Heinrich Giskes, Mechthild Großman, Julia Richter, Alfred Kleinheinz, Gerhard Wittmann, Tabea Heynig
Camera:
Stephan Wagner
Muziek:
Peter W. Schmitt
Jaar:
2001
Alt. titels:
Sommertraum, Ein
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ein Sommertraum (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken