Verenigd Koninkrijk 1996. Mysterie van Maurice Phillips. Met o.a. Colin Buchanan, Susannah Corbett, Prunella Scales, Dominic Jephcott en Desmond Barrit.

VPRO Cinema

Omdat Holm Coltram University een onderdeel wordt van de University of Mid-Yorkshire, wordt het standbeeld van de overleden directrice verwijderd. Daarbij stuit men op de resten van een lijk, jawel, dat van de vorige directrice die vijf jaar geleden in Oostenrijk bij een ski-ongeval zou zijn omgekomen. De twee rechercheurs, de volkse, onbeschofte Dalziel (Clarke), die winden laat en in zijn neus peutert, en de welopgevoede Pascoe (Buchanan), ontdekken de motieven van de dader(s) en maken professioneel het onderscheid tussen verdachten en onschuldigen en tussen echte en valse alibi`s. Een speciale vermelding voor Scales die voor een superieur acteerlesje zorgt als Miss Disney, een docente van de (letterlijk) oude school die meer predikt dan onderricht. Naar de misdaadromans van Reginald Hill gedramatiseerd door Alan Plater. Aflevering 2 (van het eerste seizoen van drietal).

credits

Regie:
Maurice Phillips
Cast:
Colin Buchanan, Susannah Corbett, Prunella Scales, Dominic Jephcott, Desmond Barrit, Tony Melody, David Royle, Peter Eyre, Catherine Wilkening, Marc Duret, Warren Clarke
Jaar:
1996
Alt. titels:
Advancement of Learning, An
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen