Verenigde Staten 1999. Familiefilm van Richard Stanley. Met o.a. Keith Allsion, Roscoe Detroit, Lindsay Frost, Sam Gifaldi en Gary Hudson.

VPRO Cinema

De twaalf-jarige Bobby (Gifaldi) is weg van piraten. Hij verzamelt alles wat los en vast zit over de zeeschuimers. Hij draagt zelfs zeeroverachtige kleding. Zijn moeder Sally (Frost) is alleenstaand en heeft een vriend, Al Brock (Hudson), die in tweedehands auto`s handelt. Bobby heeft het niet zo op hem begrepen. Later blijkt dat hij gelijk heeft. Met kinderen uit de buurt speelt hij op een oud schip en ze doen alsof dit een piratenschip is. Het is van Charles Vane (Sheppard), een oude man, die echte zwaarden bezit. De kinderen helpen hem de boot op te kalefateren. Dan wil Brock het land van Vane `kopen`, want er zou een schat op begraven zijn. De kinderen ontdekken dat Brock met zijn partner Ray (Metchik) auto`s steelt. Ze geven de karretjes een nieuwe kleur en verkopen ze dan als nieuw. De politie (Detroit, Smith en McIntyre) worden voorgesteld als grote domoren, die niets in de gaten hebben. Het voorspelbare scenario is van regisseur Stanley, die om kosten te besparen het merendeel van de bezetting dubbele rollen liet spelen, omdat de film een gekostumeerde gebeurtenis is. Kinderen zullen dit niet zo gauw in de gaten hebben en best genieten van dit routineachtige avontuur met verrassingsloze elementen. Ook bekend als THE LEGEND OF PIRATE'S POINT.

credits

Regie:
Richard Stanley
Cast:
Keith Allsion, Roscoe Detroit, Lindsay Frost, Sam Gifaldi, Gary Hudson, Marvin J. McIntyre, Asher Metchik, William Morgan Sheppard, Brittany Alyse Smith, Lionel Mark Smith
Scenario:
Richard Stanley
Productie:
Tina Stern
Jaar:
1999
Alt. titels:
Legend of Pirate's Point, The
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Piratenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Treasure of Pirate's Point (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken